Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Βασίλεψαν τα πιο όμορφα μάτια του Χόλιγουντ

Ένας θρύλος του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, έφυγε σήμερα 23 Μαρτίου 2011, σε ηλικία 79 ετών, παίρνοντας μαζί της λίγη από την λάμψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Γεννημένη στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο ............


Χάμστεντ του Λονδίνου, η Λιζ Τέιλορ ήταν, σύμφωνα με το Internet Movie Database, η τελευταία μεγάλη σταρ που ανέδειξαν τα παραδοσιακά στούντιο του Χόλιγουντ –και συγκεκριμένα η MGM.

Συμμετείχε στην πρώτη της ταινία, Σιωπηλός Κατήγορος, το 1943, σε ηλικία μόλις 9 ετών. Υπήρξε πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ, και κέρδισε τις δύο από αυτές, το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, για τις ταινίες Butterfield 8 του 1960 (με τον… εμπνευσμένο ελληνικό τίτλο Ζήσαμε στην αμαρτία) και για το θρυλικό Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, το 1966.

Πρωταγωνίστρια σε εβδομήντα συνολικά ταινίες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Λιζ Τέιλορ μας άφησε αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως η Λυσσασμένη Γάτα του Richard Brooks το 1958, Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι το 1959 και Κλεοπάτρα το 1963 –οι δύο τελευταίες σκηνοθετημένες από τον Joseph L. Mankiewicz. Μία από τις τελευταίες της συμμετοχές ήταν ως Pearl Slaghoople στους Flintstones του 1994.

Πέρα από το υποκριτικό της ταλέντο και την εντυπωσιακή εμφάνιση, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν επίσης διάσημη για το σύνολο των γάμων της: οκτώ συναπτοί, εκ των οποίων οι δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, το ειδύλλιο με τον οποίο απασχόλησε επί ολόκληρες δεκαετίες τα tabloids.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κατέχει την έβδομη θέση στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.
in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια: