Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ένταση στις παρελάσεις κατά πολιτικών(video)

Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από μικρές ομάδες διαδηλωτών.

Στο Σύνταγμα .............


μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μετανάστες που πουλούσαν ελληνικές σημαίες με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία για να μην επεκταθεί η ένταση.

Άλλες ομάδες «εξαγριωμένων πολιτών», όταν είδαν πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις για την εθνική επέτειο και τη σημασία τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κλέφτες! Κλέφτες!» και «Αίσχος». Οι αστυνομικοί, η παρουσία των οποίων ήταν έντονη, προσπάθησαν και σε αυτή την περίπτωση να επιβάλλουν την τάξη και να κρατήσουν μακριά τους διαδηλωτές.

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση και στο Μαρούσι, όπου μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, ομάδα διαδηλωτών κρέμασε ένα πανό με συνθήματα κατά του ΔΝΤ και του Μνημονίου πάνω από την εξέδρα των επισήμων.

Αμήχανοι οι παριστάμενοι βουλευτές, Γιάννης Βούρος από το ΠΑΣΟΚ και Άδωνις Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ, δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Εκείνοι ωστόσο δεν έφυγαν εντελώς από τον χώρο και όταν ο Γιάννης Βούρος πήγε να καταθέσει στεφάνι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ να ληστεύει το λαό».


madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: